12.02.2017
Охранители на ДАИКС успели да неутрализират обирджия

Продавач в денонощен магазин в район „Тракия” се опълчи срещу въоръжен с тухла крадец и успя да го пребори преди идването на ченгетата. Както Марица.бг писа, тази нощ 1,40 ч. в  обекта до блок 96 в квартала влязъл висок и слаб мъж, който държал в ръката си бетонна тухла. Той се доближил до продавача зад щанда и го заплашил, че ще го пречука, ако не му даде парите от оборота. Търговецът, който е и собственик на бакалията, обаче успял да натисне паник-бутона. След това взел да обяснява на крадеца, че касата му е празна. Но бандитът  продължил да настоява за парите и двамата мъже се сборичкали.
В същото време пристигнал патрул с охранители от ДАИКС, които пазели обекта. Яките момчета за нула време успели да неутрализират нападателя и да му щракнат белезниците. В същото време пристигнали и полицаите от Пето районно и прибрали нощния обирджия в ареста. Оказало се, че 28-годишният мъж е стар познайник на полицията с над 20 криминални регистрации до момента. Още щом бил прибран в Районното, той започнал да се прави на луд. Заявил на ченгетата, че страда от шизофрения и има нужда от лекар. Затова в участъка била повикана линейка, която под охрана го откарала за изследвания.
Съседи пък разказаха, че мъж със същото описание вилнял на същото място и в петъчната нощ. Отново въоръжен с камък, той успял да потроши паркирана наблизо кола. Засега обаче не е ясно дали нападателят е същият. Заради набезите на крадци някои от магазините в района са си сменили работното време и вече затварят по-рано.

ОХРАНА С ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА
ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА
ЛИЧНА ОХРАНА
ОХРАНА НА КУЛТУРНО-МАСОВИ МЕРОПРИЯТИЯ
Copyright © 2019 Daiks.com

Scroll To Top