04.02.2017
Гардове на ДАИКС залавят апашите заедно с плячката им

Четирима малолетни апаши са били спипани тази нощ, докато ограбват магазин за цигари и алкохол в Пловдив, научи Марица.бг. Хлапетата са ударили търговски обект в подлеза на Централна гара. В малките часове, когато в района е пусто, невръстните крадци взломили вратата на магазинчето и започнали да пълнят торби и джобове с цигари. Алармата на СОТ-а обаче се задействала и за нула време апашите били задържани заедно с плячката от пристигналите гардове на ДАИКС.
След това децата бандити, на възраст от 10 до 16 години, били предадени на служителите от Второ районно управление, които ги прибрали на топло.
По сведения на Марица.бг закопчаните хлапета са същата ударна група на малолетния Денис, която вилнее в Пловдив от две години. Тя постоянно попада в ареста, след което излиза на свобода и започва да безчинства отново. Децата са от социален дом.
Само миналата година те бяха задържани няколко пъти. В началото на юни полицията ги спипа в разбит магазин за дрехи в подлеза на пл. "Съединение". Децата, на възраст от 9 до 12 години, разбили вратата и отмъкнали отвътре лаптоп и 30 лева.
В края на май същите деца отарашиха магазин за спортни стоки на Главната, откъдето задигнаха пари и три скъпи тротинетки. Тогава е единствено Марица.бг откри запис на удара на малолетната банда. Охранителна камера е запечатала как мургавите малчугани влизат в обекта и започват да прибират каквото харесат. Куриозното е, че едното от хлапетата опитало да прецака аверите си, като взело парите от касата и тайно ги скрило в гащите си.
 През март м.г. те отново бяха арестувани от полицията, след като бяха заснети как обират за 30 секунди магазин за цигари на ул. „Захари Стоянов”. Преди това разбили с помощта на малка брадвичка и търговски обекти по бул. "В. Априлов".
Тогава в ареста влязохатри момчета - Денис, Краси и Сандо, които действали заедно с 12-годишната кака Анка.

ОХРАНА С ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА
ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА
ЛИЧНА ОХРАНА
ОХРАНА НА КУЛТУРНО-МАСОВИ МЕРОПРИЯТИЯ
Copyright © 2019 Daiks.com

Scroll To Top